De verschillen tussen textiel en stof

Een textiel is een zacht, duurzaam materiaal dat is opgebouwd uit verschillende synthetische of natuurlijke vezels. Garen wordt gemaakt door natuurlijke vezels van garen, vlas, nylon, katoen, wol, zijde of andere vezels te spinnen om lange, sterke draden te maken. Textiel kan ook worden gemaakt door te weven, haken, knopen, knopen, vlechten, tatten of vilten. Elke stofsoort heeft zijn eigen naam en kenmerken die er uniek voor zijn.

Textiel

Textiel is er in vele soorten, waaronder papier, stof, polyester, vinyl en rayon. Sommige soorten textiel zijn erg licht, zoals katoen en andere synthetische vezels, terwijl andere zwaarder zijn, zoals wol of zijde. De meeste stoffen zijn ademend omdat ze lucht door de stof laten circuleren, hoewel sommige soorten meer ademend zijn dan andere.

De basisdefinitie van textiel is dat vezels worden gerangschikt in een weefsel dat een stof creëert. Textiel omvat zowel stoffen als textielmaterialen. Het merendeel van de textiel heeft een zeer hoge glans door de manier waarop de vezels worden gesponnen. De vezelvezels worden zo gesponnen dat het lijkt op een fijn geweven stof.

Textiel bevat niet allemaal dezelfde chemicaliën als textiel. Sommige soorten stof zijn geverfd op een manier die de stof een ander uiterlijk geeft dan wanneer het alleen van natuurlijke vezels was gemaakt. Textiel gebruikt verschillende kleuren, soms meerdere, om de stof een bepaalde uitstraling te geven. Blauw is bijvoorbeeld een van de meest voorkomende kleuren die voor textiel worden gebruikt, maar het heeft niet dezelfde tint als de diepblauwe kleur van de oceaan.

Textiel wordt meestal gemaakt van verschillende soorten natuurlijke vezels, zoals katoen, wol en nylon. Soms worden ook synthetische vezels gebruikt. Deze vezels zijn gemaakt van rubber en kunststof. Soms zijn ze ook gemaakt van synthetische vezels van natuurlijke vezels, maar deze soorten vezels zijn meestal niet zo duurzaam en kunnen gemakkelijker breken. Als de vezels gemaakt zijn van verschillende soorten vezels, creëren ze verschillende kwaliteiten.

Zoals eerder vermeld, variëren textielvezels in gewicht. Sommige vezels zijn lichter dan andere. Sommige vezels zijn zwaarder dan andere. Veel van de vezels hebben eigenschappen die ze ideaal maken voor bepaalde toepassingen, maar de meeste vezels die we gebruiken zitten er ergens tussenin.

Er zijn plaatsen waar synthetische vezels beter zijn dan natuurlijke vezels. In feite worden ze vaak meer gebruikt dan natuurlijke vezels. Synthetische vezels zijn niet onderhevig aan slijtage die het gevolg is van dagelijkse slijtage. Ze zijn ook niet onderhevig aan de weersomstandigheden die veel voorkomen bij natuurlijke vezels. Als je op een plek woont waar het veel regent, kun je overwegen om synthetische vezels te gebruiken in plaats van natuurlijke vezels.

Wat voor soort textiel u ook wilt gebruiken, zorg ervoor dat u de voor- en nadelen van elke vezel begrijpt. voordat u koopt. Er zijn veel soorten stoffen om uit te kiezen.