Zonnepaneelinspectie met drone

Als u een zonnesysteem voor uw huis koopt, moet u de juiste inspectie van uw zonnepanelen hebben voordat u ze kunt installeren. Met een goede set foto's van zonne-inspecties kunt u bepalen of uw zonnepaneelsysteem in goede staat verkeert, of er gaten in zitten en of het al dan niet moet worden gerepareerd of vervangen.

Inspectie Van Zonnepanelen Met Drone

Sommige zonnepaneelsystemen zullen uit het paneel zelf bestaan, terwijl andere zonnepaneelsystemen enkele componenten bevatten die aan het zonnepaneel zelf moeten worden bevestigd. Een inspectie van uw zonnepaneelsysteem zou u moeten helpen bij het maken van de juiste keuze bij het kopen van dit type systeem, en zou u ook geld moeten besparen.

In eerste instantie besef je het misschien niet, maar zonnepaneelsystemen hebben vaak hiaten. Veel hiaten zijn pas merkbaar als ze verlicht zijn, of als je de fotovoltaïsche panelen installeert. De beste foto's voor zonne-inspectie geven u echter een goed idee van wat precies de opening is.

Een paar van de grootste gaten in zonnepaneelsystemen bevinden zich tussen de siliciumwafers waaruit de zonnecellen bestaan ​​en de behuizing van de zonnecel. Dit gat is soms te vinden als uw zonnepaneel correct is geïnstalleerd, maar sommige panelen zullen verkeerd in elkaar zijn gezet. Er zijn manieren om de hiaten te detecteren met uw drone-inspectiefoto's. Bij sommige inspecties wordt de behuizing van de zonnecel dicht bij elkaar geplaatst, terwijl bij andere inspecties het zonnepaneel en de behuizing volledig gescheiden zijn.

Soms hebben zonnepaneelsystemen gaten in de zonnepaneelcellen zelf. Deze gaten zijn misschien niet zichtbaar, maar ze zullen nog steeds aanwezig zijn. Als je een goede drone-inspectiefoto hebt, kun je zien of de gaten moeten worden ingevuld.

De volgende grote opening tussen uw zonnepaneel en zonnecel is de montagebeugel waarmee u het zonnepaneel aan het dak kunt hangen. Deze beugel kan van metaal of plastic zijn gemaakt, dus er zijn openingen tussen. Als uw drone-inspectiefoto deze gaten laat zien, moet u ervoor zorgen dat uw zonnepaneelsysteem correct is gemonteerd, zodat het er niet af valt en schade aan uw dak veroorzaakt.

Ten slotte zullen er ook gaten in de glasplaat van het zonnepaneel zitten. Deze gaten moeten mogelijk worden gerepareerd of vervangen op uw zonnepaneelinstallatie. Sommige zonnepanelen zijn gemaakt van glas en sommige zonnepanelen zijn gemaakt van silicium.

Deze hiaten zouden allemaal moeten worden gevonden op een drone-inspectiefoto's van een zonnepaneel. U vindt deze foto's online of in boeken die gespecialiseerd zijn in zonne-inspectie van zonnepanelen, maar u kunt ook zelf een inspectie doen.

Zodra u deze gaten heeft opgemerkt, kunt u ze repareren of vervangen op uw zonnepaneelsysteem. Het proces is heel eenvoudig, maar vereist wat gereedschap. Afhankelijk van hoeveel openingen je ziet, heb je misschien een tang en een hamer nodig, of misschien heb je een set inspectiefoto's van zonnepanelen nodig om je te laten zien waar ze moeten worden gerepareerd.

De daadwerkelijke reparatie van uw zonnepaneel zou heel eenvoudig moeten zijn als u afbeeldingen gebruikt om u door het proces te leiden. U hoeft alleen de twee stukken weer in elkaar te zetten en aan de paneelbehuizing te bevestigen. U kunt zelfs schroeven in plaats van bouten gebruiken om het zonnepaneel op zijn plaats te bevestigen.

Als u niet weet hoe u het zonnepaneel zelf moet repareren, kunt u het beste een professional bellen. Er zijn veel bedrijven die bij u aan huis kunnen komen om uw zonnepaneleninstallatie te inspecteren, ook uw zonnepanelen met drone. Als u niet in staat bent om met het geld te komen om iemand anders te helpen, zijn er veel bedrijven die de reparatie gratis willen uitvoeren. Zij komen bij u thuis en bekijken het zonnepaneelsysteem en komen dan terug om gratis de resultaten of een schatting voor het repareren van het zonnepaneel op te halen.

Met de juiste foto's om u te laten zien waar u uw zonnepaneel kunt repareren, kunt u uw zonnepaneelinspectie bij u thuis uitvoeren. Dan bent u beter uitgerust om geld te besparen en het meeste uit uw zonnepaneelsysteem te halen. U kunt er zeker van zijn dat u de juiste beslissing heeft genomen als het gaat om de installatie van zonne-energie.