Accountants

Lees meer over de verschillende boekhoudkundige taken die beschikbaar zijn

Een accountant is een expert die financiële boekhoudfuncties uitvoert, zoals analyse van financiële overzichten, audits en belastingvoorbereiding. Dit wordt ook wel boekhouding genoemd. De meeste accountants zijn in dienst van een bedrijf of een organisatie met een grote externe boekhoudafdeling, of sommigen van hen kunnen hun eigen privé-accountantskantoor opzetten. In de meeste gevallen kunnen mensen met een diploma in boekhouding of bedrijfskunde solliciteren voor werk in de publieke sector, zoals overheidsdepartementen, staatsinstellingen of internationale organisaties.

Veel accountants zijn gespecialiseerd in boekhoudkundige en belastinggerelateerde taken zoals het voorbereiden van de aangifte voor de jaarlijkse inkomstenbelastingen en uitbetalingen van de federale en provinciale belastingautoriteiten. Anderen bereiden ook de belastingaangiften voor de federale overheid voor en zorgen ervoor dat de aangiften op tijd worden ingediend en dat de overheid ook op tijd betaalt. Ze zijn ook verplicht om jaarlijks een rapport op te stellen over alle uitgaven en betalingen van de regering voor het jaar aan de provinciale en federale regeringen om ervoor te zorgen dat de begrotingspositie van de regering in orde is.

Andere door accountants uitgevoerde boekhoudkundige activiteiten omvatten het bijhouden van de financiële transacties, het opstellen van de jaarrekening voor het boekjaar en het organiseren van de jaarrekening en aanverwante documenten voor rapportagedoeleinden. De meesten van hen doen ook wat boekhoudkundig werk. Een gecertificeerde openbare accountant heeft meestal een diploma of certificaat in de boekhouding van een geaccrediteerde hogeschool of universiteit en hij kan in aanmerking komen om partner in een bedrijf te worden.

Wil je aan de slag als accountantsprofessional, dan moet je het examen accountancy afleggen en met goed gevolg afleggen, dat meestal wordt afgenomen door de Accounting Standards Council of de CSA. Dit examen moet je halen voordat je als accountant in een bedrijf mag werken.

Accountants kunnen op veel terreinen hun beroepsleven vinden. Enkele van deze gebieden zijn financiën, belastingen, verzekeringen, investeringsbankieren, boekhouding, auditing, recht, bedrijfsadministratie, openbare boekhouding, boekhouding en loonadministratie. De gebieden waarop ze meestal hun beroep vinden, zijn financiën, belastingen, auditing en boekhouding. Sommige van deze gebieden zijn moeilijker dan andere. Accountants kiezen hun vakgebied meestal afhankelijk van wat ze willen doen en hoeveel ze het willen doen.

Om accountant te worden, moet je je hoofd helder en je ogen open houden om een ​​succesvolle en lonende accountancycarrière te maken. Het kost tijd en moeite om accountant te worden. Maar als u vastbesloten genoeg bent om te slagen, dan kan uw droombaan als accountant de uwe zijn.