Uitgeverijen

Hoe uitgevers werken met grafisch ontwerp

Uitgevers zijn individuen die rechten op gepubliceerde werken kopen om ze af te drukken. Er zijn verschillende uitgevers, en meestal werken uitgevers en grafisch ontwerpers samen. Een uitgever is niet alleen iemand die boeken schrijft en publiceert, maar een uitgever kan ook andere dingen schrijven en publiceren, waaronder muziek en video's en films.

De meeste grafisch ontwerpers en uitgevers werken samen op grote schepen of in kantoren aan land. Sommige verkondigers zijn echter gevestigd in kleine kantoren in steden in het hele land of in andere landen, terwijl andere in andere delen van de wereld zijn gevestigd. Sommige uitgevers zijn freelancers, wat betekent dat ze publiceren wat ze kunnen betalen, terwijl andere uitgevers fulltime in dienst zijn van grote uitgevers.

Grafisch ontwerpers worden meestal door de ontwerper zelf ingehuurd en krijgen dan een vast salaris. Het is belangrijk op te merken dat het mogelijk is dat een individuele ontwerper een lager salaris in rekening brengt dan een uitgever. Het is zelfs mogelijk dat een individuele ontwerper hetzelfde salaris in rekening brengt als een grote uitgeverij. Grafische ontwerpers werken samen met uitgevers om de best mogelijke prijs te krijgen voor de rechten op hun ontwerpen. Soms krijgt de ontwerper meer betaald door de uitgever dan het salaris van de ontwerper. Wanneer dit gebeurt, wordt het beschouwd als "artistieke compensatie" waarover is onderhandeld en waarover overeenstemming is bereikt door de ontwerper en de uitgever.

De term "grafisch ontwerp" is eigenlijk een breed veld en omvat alle soorten kunstwerken, inclusief fotografie, schilderijen, illustraties, film en beeldhouwkunst. Elk type kunstwerk heeft zijn eigen stijl en kan een ander publiek hebben dan een ander type kunstwerk. Er zijn veel mensen die gespecialiseerd zijn in een specifieke categorie. Zo kan een kunstenaar oog hebben voor mooie kleuren, maar dat wil niet zeggen dat hij mooie afbeeldingen in de vorm van foto's weet te maken. Aan de andere kant kan een fotograaf oog hebben voor een mooie scène, maar kan hij niet het juiste beeld creëren als hij niet weet hoe hij de foto eruit moet laten zien als een echte scène. Alle kunstenaars hebben een artistiek oog voor een bepaald onderwerp, maar elke stijl heeft zijn eigen niche.

De meeste uitgevers werken met veel verschillende categorieën grafisch ontwerp, zodat ze alle delen van het land kunnen bereiken. Het is gebruikelijk dat uitgevers verschillende bedrijven gebruiken voor al hun grafische ontwerpbehoeften, zodat elk project door een ander team kan worden afgehandeld, in plaats van meerdere projecten alleen te moeten doen. Een uitgever kan meerdere grafische ontwerpteams laten samenwerken aan een enkel project om een ​​samenhangende look te creëren. Dit is belangrijk omdat verschillende teams met verschillende ideeën voor een project kunnen komen. Als verschillende teams verschillende looks bedenken, kunnen ze met elkaar samenwerken en vervolgens een originele look bedenken.

Veel uitgevers werken met verschillende groepen om te helpen bij het maken van afbeeldingen voor boeken, websites, posters en tv-commercials. Dit zijn onder meer ontwerpers, illustratoren, grafische redacteuren, computer grafische ontwerpers, illustratoren en webdesigners. Een uitgever van boeken kan alles creëren, van een omslag tot de inhoudsopgave, een titel, een hele roman, door verschillende mensen te combineren.