Ups Noodstroomvoeding

Hoe u uw UPS-noodstroomvoorziening inschakelt

Een up-to-date UPS is essentieel in een stroomnetsysteem, want als er een uitvalt, doet de rest dat ook. Een up-to-date UPS levert onmiddellijk noodstroomvoorziening wanneer de hoofdstroombron uitvalt of wanneer de spanning stijgt en een overbelasting en uitval van een elektrische netcomponent veroorzaakt.

Wat is een up-to-date UPS? Het is een stukje technologie dat specifiek is ontworpen om een ​​noodsituatie aan te pakken wanneer het net uitvalt of er zich overbelasting voordoet. Het apparaat moet in staat zijn om snel te reageren op een plotselinge spanningspiek of elke omstandigheid die een spanningspiek kan veroorzaken.

Een UPS moet ook snel kunnen herstellen, en de back-upstroom moet thuis of op kantoor elektriciteit kunnen leveren zonder schade te veroorzaken aan iets in de lijn. Dit betekent dat het in staat moet zijn om uw huis of bedrijf van stroom te voorzien, zelfs als de hoofdstroom gedurende langere tijd uitvalt.

Als je niet zeker weet of het net is uitgevallen of dat de stroomstoring het gevolg is van overbelasting, dan kun je het beste direct hulp inroepen. U kunt het beste zelf proberen om hulp in te roepen. Als het echter te laat is en uw elektriciteitsnet is al uitgevallen, zal het moeilijk zijn om hulp in te roepen, omdat u wellicht geen noodstroomvoorziening hebt om te gebruiken.

Als u een onverwachte stroomstoring overkomt, moet uw eerste stap zijn om alle apparaten, computers en alle elektrische apparaten uit te schakelen. Schakel daarna de elektriciteit uit naar al het warme water en elektriciteit. Als uw huis een opvangpomp heeft, schakel deze dan ook uit. Zodra de carterpomp is uitgeschakeld, schakelt u de elektriciteit en verwarming naar de warmwatertank uit.

Om ervoor te zorgen dat de up-to-date UPS die u hebt geïnstalleerd voldoende stroom kan leveren voor uw huis of kantoor, moet deze worden ingeschakeld met een overspanningsbeveiliging om overbelasting te voorkomen. Uw UPS moet ook een reservebatterij hebben om te kunnen blijven werken totdat u de kans krijgt om hulp in te roepen.

Zo snel mogelijk nadat uw elektriciteitsnet uitvalt of er sprake is van overbelasting, moet u contact kunnen opnemen met de dichtstbijzijnde hulpdienst, zoals uw plaatselijke brandweer of de plaatselijke politie. of andere openbare veiligheidsinstanties. Dit kan wat werk van uw kant vergen, maar het is zeker de moeite waard.

Als u om hulp vraagt, moet uw UPS stroom kunnen leveren aan de items die u gebruikt, zoals computers, faxmachines, telefoons, printers, televisies en vele andere items die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten. Het moet ook voldoende stroom hebben om de back-upbatterij van stroom te voorzien, zodat u kunt blijven werken, zelfs als er geen stroom beschikbaar is van het hoofdstroomnet.

Als u niet de kennis of ervaring heeft om te bepalen of er bij u thuis of op kantoor een up-to-date UPS is geïnstalleerd, of dat u direct hulp kunt inroepen, dan kunt u een beroep doen op een elektricien om uw huis of kantoor te evalueren en te kijken of er een mogelijkheid is dat het elektriciteitsnet uitvalt of dat de stroom uitvalt. In sommige gevallen is de enige optie om een ​​professional te bellen. hulpdiensten om bij u thuis of op kantoor te komen en de situatie te beoordelen. Het is meestal veel beter om een ​​professional te bellen dan jezelf te bellen of zelf het probleem te proberen op te lossen.

Als het elektriciteitsnet uitvalt, zullen de UPS-hulpdiensten de hoofdstroom naar uw huis of kantoor uitschakelen. Ze zullen dan de UPS uitschakelen en beginnen met het opladen van de batterijen van uw UPS en de back-upbatterij. ook.

Zodra de UPS-batterij is opgeladen, moet deze klaar zijn om door te gaan met werken, zelfs als het netsysteem niet meer kan worden ingeschakeld. In veel gevallen zijn er maar een paar minuten stroomonderbreking gedurende meerdere dagen terwijl de batterijen worden opgeladen en de UPS klaar is om verder te werken. Als de UPS-batterij 's nachts wordt opgeladen, is de UPS' s ochtends klaar voor gebruik en worden uw back-upbatterijen in het donker opgeladen.

Er is veel apparatuur in uw huis of kantoor die stroom nodig hebben, zoals computers, telefoons en televisies. De UPS-batterijen kunnen blijven werken, zelfs als de UPS deze items niet van stroom voorziet. Neem contact op met uw UPS-bedrijf om er zeker van te zijn dat u over de beste voedingsbron voor uw apparatuur beschikt. In de meeste gevallen kunnen deze batterijen worden opgeladen en vervangen door de fabrikant om te blijven werken als de stroom meerdere dagen uitvalt.