Tuinmeubelen

Soorten tuinmeubelen

Tuinmeubilair, ook wel bekend als terrasmeubelsets, is een vorm van tuinmeubilair dat speciaal is ontworpen voor buitengebruik. Het bestaat meestal uit weerbestendige materialen zoals aluminium, dat zeer goed bestand is tegen zowel natuurlijke als chemische elementen. De oudste nog bestaande tuinmeubelen zijn te vinden in de eeuwenoude tuinen van Pompeii, waar ze de steunpilaar waren van de rijke en elite klasse.

Dit terrasmeubilair is ook verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren, van traditioneel tot eigentijds. Het kan worden gemaakt met verschillende materialen zoals ijzer, hout, vlechtwerk, rotan, plastic en aluminium. Meestal is het gemaakt van roestvrij staal, hoewel sommige van rieten zijn, maar ze worden normaal gesproken gebruikt voor het maken van tuinbanken. Het meest gebruikte materiaal voor het maken van terrasmeubilair is echter aluminium.

Hoewel het vaak wordt gebruikt voor gebruik buitenshuis, is het nu qua ontwerp en vormen geëvolueerd om ook binnen te passen. De ontwerpen van de meubels zijn in de loop van de tijd ook veranderd en sommige stukken zijn meer geschikt voor gebruik binnenshuis dan voor gebruik buitenshuis, omdat ze lichter zijn. Er zijn ook ontwerpen die speciaal gemaakt zijn om een ​​terras van glas te maken. Glas is erg duurzaam en geeft de meubels ook de luxe om buiten te zijn, zonder het risico te lopen dat ze gemakkelijk barsten of breken. Glazen meubelen zijn vooral geschikt voor terrassen waar u uw planten en andere materialen moet beschermen tegen de directe zonnestralen. Er zijn ook andere soorten tuinmeubilair die van smeedijzer kunnen worden gemaakt, hoewel de prijs mogelijk hoger is.

Een ander type tuinmeubilair is de smeedijzeren schommel, die ook voor u en uw gezin een mooi terras kan zijn. U kunt een ronde patio, rechthoekige patio of zelfs een kwadrant terras met schommel laten plaatsen, afhankelijk van de stijl die u wenst. Schommelmeubels zijn perfect om uw vrienden en familie te vermaken, en zullen zeker een hit worden op elk feest of barbecue. Als het om tuinmeubelen gaat, worden metalen schommels vaak gebruikt vanwege hun duurzaamheid en relatieve lichtheid in vergelijking met houten.

Als het om houten meubels gaat, kun je ook een optie hebben om enkele stukken van plastic te kopen. Kunststof is relatief licht van gewicht in vergelijking met andere materialen zoals aluminium, dus ideaal als je een groot terras hebt. Het is echter niet zo duurzaam als houten meubels en kan gemakkelijker breken en gemakkelijker scheuren. Houten tuinmeubelen zijn veel beter als het gaat om de weersfactor.

De meeste tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en vormen, dus u zult er een kunnen vinden die past bij de architectuur en inrichting van uw huis. Een moderne, minimalistische look kan worden bereikt door meubels te kopen die zijn gemaakt van strakke en moderne ontwerpen, terwijl een Victoriaanse look kan worden bereikt door te kiezen voor houten tuinmeubelen die zijn gemaakt van verouderd eiken, ceder en grenen. Een traditionele, landelijke uitstraling kan worden bereikt door te kiezen voor klassieke tuinmeubelen.