De gevaren van vloerbedekking over houten trappen

Als het om mooie houten trappen gaat, gaat er niets boven de klassieke uitstraling. Tapijt kan ook wonderen verrichten op houten trappen, maar het heeft verschillende nadelen. Hout is veerkrachtig genoeg om het gewicht van een zwaar persoon te weerstaan, maar het zal uiteindelijk vlekken of splijten als er blootsvoets op wordt gelopen.

Houten trappen

Tapijt moet ook in fasen worden gelegd. Als je gewoon een tapijt koopt, zullen je trappen er gegarandeerd jarenlang geweldig uitzien, maar de waarheid is dat als je er niet goed voor zorgt, het misschien helemaal niet lang meegaat. Bovendien worden houten trappen niet zo gemakkelijk beschadigd als tapijt. De meeste huiseigenaren met mooie houten trappen zouden niet aan vloerbedekking denken als ze een mooie houten trap hadden, dus bovendien is het meeste tapijt in het begin niet eens goed gelegd.

Aan de andere kant heeft tapijt één groot probleem: vlekken. Je kunt een vlek niet zomaar weggooien als je erop stapt! Als je de vlek laat zitten, kan het tapijt gaan slijten, waardoor de trap er gebarsten uitziet.

Er zijn echter oplossingen voor beide problemen. Een mogelijkheid is om een ​​tapijt over je trap te leggen. Als je geluk hebt, hoef je alleen de tegels in je trap te vervangen om ze bij je huis te laten passen. Maar in veel gevallen heb je ook een nieuwe vloer nodig.

Tapijt is iets duurder dan tapijt, maar als u een duurzamer, langduriger product wilt, is het zeker een waardige investering. Het goede nieuws is dat zelfs nadat u al het andere hebt gedaan om uw trap te beschermen, tapijt nog steeds een uitstekende keuze is. U moet er alleen voor zorgen dat u kwaliteitstapijt krijgt en dit correct installeert.

Hier zijn enkele stappen die mogelijk over het hoofd zijn gezien voordat u ooit een tapijt kocht. Zorg goed voor ze, dan zou je jarenlang van een prachtige trap moeten kunnen genieten.

Zorg er eerst voor dat u het tapijt eerst neerlegt voordat u de vloer legt. Zorg ervoor dat uw stappen vlak zijn.

Ten tweede: zorg ervoor dat u niet boven of onder trappen werkt. Omdat houten trappen in de loop van de tijd kunnen doorbuigen, kan extra gewicht aan de onderkant veel schade aanrichten. Om te voorkomen dat uw trap te verbogen wordt, gebruikt u een vlakke ondergrond die niet verhindert dat het bovenste deel van de trap breekt.

Ten derde, zorg ervoor dat u geen teveel aan opvulling op de trap heeft. Het is veel gemakkelijker om de houten trap te beschadigen dan om een ​​te strak tapijt te repareren.

Ten vierde: plaats geen kussens naast uw trap. Dit kan problemen veroorzaken en kan uw tapijt en vloerbedekking beschadigen.

Ten vijfde, zorg ervoor dat u eerst de vloer legt. Als je geen vlakke ondergrond hebt, kan het zijn dat je de trap opnieuw moet nivelleren om ervoor te zorgen dat hij vlak blijft. of leg planken om het te ondersteunen.

Ten zesde: voordat u een tapijt installeert, moet u de hoogte en het aantal treden in uw trap noteren. Om voldoende ruimte te hebben om te werken zonder het tapijt te hoeven verplaatsen, meet u de hoogte van de treden voordat u ze neerlegt. Let op trappen die te steil zijn om op te staan ​​of die scheuren vertonen.

Ten zevende, zorg ervoor dat u tapijt zo ver mogelijk van de onderkant van de trap af legt. Als u trappen heeft die in stappen lopen, moet u ervoor zorgen dat het tapijt de loopbruggen niet hindert. Het is veel gemakkelijker om op trappen met tapijt te glijden of te glijden dan op hout.