De Voordelen van Zonnepanelen Plat Dak

Zonne plat dak is een alternatieve constructie voor dakbedekking, waarbij de zonnecellen op een vlakke of enigszins concaaf plat dak. Het platte dak vangt dan het licht dat schijnt in het gebouw, zodat de panelen het zonlicht kan omzetten in elektriciteit. Terwijl de technologie nieuwe ook mag lijken, is het geleden al geruime tijd en de voordelen zijn bekend.

Zonnepanelen Plat Dak

De eerste zorg dat men moet adres is de locatie van het zonnepaneel. Het moet op een vlakke ondergrond gemonteerd. Zonnepanelen mogen niet op de top van gebouwen worden gemonteerd. Ze moeten op de top van een gebouw structuur of op het gebouw zelf worden geïnstalleerd.

Bouwbedrijven in Californië hebben veel opties om uit te kiezen wanneer ze het ontwerpen van een nieuw gebouw. Zij zullen veel informatie en voorbeelden van structuren die al deze technologie op het dak geïnstalleerd. Sommige van deze voorbeelden zijn scholen, flatgebouwen en kantoorgebouwen.

Voordat wordt overwogen voor een zonne plat dak, moet een woning worden geïnspecteerd om te bepalen of de dakbedekking kan ondersteunen. Het dak moet in staat zijn om zware wind en stralen van de zon te weerstaan ​​zonder schade. Als het dak ondersteunt, kan het worden geïnstalleerd zonder speciale kennis nodig is.

Het dak moet vlak en waterpas zijn alvorens een zonne plat dak wordt beschouwd. Sommige platte daken zijn moeilijker te installeren dan anderen en vereisen speciaal gereedschap om ze plaats te houden. Dit is waarom het zo belangrijk is om het gebouw inspectie uitgevoerd voordat installatie.

Veel bouwers rekening houden met de kosten van zonne-plat dak te verwaarlozen. Terwijl de upfront kosten van de installatie van de panelen en bedrading aan de macht kan hen lager dan de kosten van het installeren van een traditioneel dak, zal de besparing van de energierekening meer dan goed te maken voor de initiële investering. De installatie van zonne plat dak kan worden gedaan door abuilder, doe-deskundige, of aannemer.

Een andere factor die tijdens de ontwerpfase moet worden aangepakt is het type dak wordt gebruikt. Er zijn verschillende materialen die een bouwer kan gebruiken om een ​​dak te bouwen en het besluit moet worden gebaseerd op welk materiaal is beschikbaar bij een lokale bouwbedrijf. De keuze zal afhangen van de locatie van het dak en de hoeveelheid zon die het gebouw ontvangt het hele jaar door.

Een nadeel van zonne platte dak is dat tijdens de dag het gebouw is donker en als gevolg daarvan de zonnecellen niet ontvangen genoeg licht om te functioneren. Tijdens de nacht, echter, het gebouw kan het bedrag ontvangen van het licht dat de panelen nodig hebben om efficiënt te zijn. Daarom is het noodzakelijk om het dak op een zodanige wijze te ontwerpen dat het voldoende verlichting kan ontvangen gedurende het hele jaar.

Om het meeste voordeel uit zonne plat dak te krijgen, moet de structuur van het dak niveau genoeg voor de panelen om goed te laten functioneren. Hoewel zonne platte daken technologie is verbeterd, is het nog steeds belangrijk om regelmatig onderhoud van het dak uit te voeren, zodat het hele jaar lang plat en niveau blijft. Veranderingen in weerpatronen en de hoeveelheid zon die het gebouw ontvangt de goede staat van het dak te bepalen.

Bouwbedrijven zal niet noodzakelijkerwijs installeren van de panelen en bedrading allemaal tegelijk. Zij zullen ze in delen van het dak. Met deze aanpak kan de hoeveelheid tijd die het dak in aanbouw en de kosten van het project te verminderen.

Een combinatie van een dak en zonne platte dak is een andere optie voor degenen die wensen om de kosten van hun dakconstructie te verminderen. De panelen kunnen op een deel van het dak geplaatst, van binnen of buiten, en ze zullen op regelmatige dakshingles gemonteerd. Met de panelen op deze wijze aangebracht, de hoeveelheid energie die geproduceerd wordt in de gehele jaar.

Uiteindelijk is het kiezen van de juiste keuze voor een daksysteem zal afhangen van de hoeveelheid geld die wordt besteed aan het project en de behoeften van het gebouw. Het is verstandig om alle beschikbare opties voorafgaand onderzoek aan het maken van een definitief besluit. De kosten van het installeren van een zonne-plat dak is aanzienlijk minder dan de kosten van traditionele dakbedekking en de installatie en het kan een grote investering.

Bouw

Interessante links